Mitä Altcoinit ovat?

Mitä Altcoinit ovat?

Internet on tietoverkkojen järjestelmä, joka yhdistää tietoteknisiä laitteita toisiinsa Internet-protokollan avulla. Internetin kuten muunkin tietotekniikan leviäminen kansalaisten saataville on tapahtunut epätasaisesti ja samalla kun osa netin käyttäjistä kulkee digiharppauksia, opettelee osa vasta tietotekniikan alkeita. Koskaan ei kuitenkaan ole myöhäistä oppia uutta, joten ota verkko haltuun jo tänään! Tässä artikkelissa käymme pikaisesti läpi Internetin historiaa ja tarkastelemme netin käyttöön liittyviä jokapäiväisiä aiheita. Sivustoltamme löydät lisää tietoa Internetin ja sen käytön eri alueista!

Ota verkko haltuun

Tämän sivuston aiheena on perehtyä tarkemmin kysymykseen: mikä on internet? Internet tai tuttavallisemmin verkko kehitettiin alun perin 1960-luvulla Yhdysvaltojen puolustusministeriön viestintätarpeisiin. Vuosikymmenten myötä siitä on muodostunut maailmanlaajuinen kaikkia kansalaisia palveleva verkkojen yhteenliittymä.

Internet ja sen leviäminen ovat osa 1970-luvun paikkeilla alkanutta digitaalista vallankumousta. Yliopistojen ja liikeyritysten jälkeen Internet tuli vähitellen tavallistenkin kansalaisten saataville, kun 1980-luvulla tietoliikennetekniikan edelleen kehittyessä, innokkaimmat tietokoneharrastajat pääsivät käyttämään Internetiä kotikoneillaan.

Nykyistä kulttuuriamme on vaikea kuvitella ilman Internetin vaikutusta. Lapsista ja nuorista, jotka ovat eläneet koko elämänsä tietokoneiden ja Internetin aikana käytetään toisinaan nimitystä diginatiivi. Termi yhdistetään mutkattomaan suhteeseen nettiä ja tietoteknisiä asioita kohtaan, mutta tutkimusten mukaan myös nuorten verkkotaidot ovat kirjavia.

Internetin käyttötavat

Jo 1990-luvulla, kun Internet valtavirtaistui, olivat sen suosituimmat käyttötavat saman suuntaisia kuin tänäkin päivänä. Sähköposti ja erilaiset viestintäkanavat, sekä pelaaminen ja uutisten välittäminen ovat olleet verkkoaikakaudella suosittuja Internetin käyttöaiheita.

Internet Suomessa on kulkenut 1980-luvulta lähtien melko samoja polkuja, kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Aluksi verkkoa käyttivät lähinnä tiedeyhteisöt ja yliopistot. 1988 kehitettiin IRC-pikaviestipalvelu ja 1990-luku toi vähitellen kotikoneet ja niiden verkkotarjonnan suureen osaan kodeista. 2000-luku mullisti Internetin käytön kaikkialla mobiililaitteiden yleistyttyä. Verkon mahdollistaman alustatalouden ja siihen sidoksissa olevien palveluiden, sivustojen ja sosiaalisen median myötä on syntynyt uudenlaista työ- ja yrittäjyyskulttuuria.

Uusimmat artikkelit

Bitcoin – pieni opas aloittelijalle

Bitcoin – pieni opas aloittelijalle

Bitcoin (BTC) on maailman suosituin avoimeen lähdekoodiin perustuva digitaalinen valuutta, joka toimii hajautetun tietokoneverkon avulla. Bitcoin on lisäksi historian ensimmäinen kryptovaluutta eli kryptografiaa käyttävä ja

Lue lisää »
VPN verkko

VPN verkko

Hyödyntämällä virtuaalista yksityisverkkoa käyttäjät voivat suojata verkkotoimintansa ei-toivotulta tunkeutumiselta ja saada samalla pääsyn alueellisesti rajoitettuun sisältöön, jota he eivät olisi voineet käyttää ilman VPN:ää. VPN:n

Lue lisää »
Mitä Altcoinit ovat?

Mitä Altcoinit ovat?

Kryptovaluuttojen valikoima on kasvanut koko ajan suuremmaksi ja monipuolisemmaksi vuosien saatossa. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että yhä useammille erilaisille ihmisille on olemassa juuri heille sopivia

Lue lisää »
Tietoa VPN:stä

Tietoa VPN:stä

VPN (Virtual Private Network, virtuaalinen yksityisverkko) on menetelmä, jonka avulla voit muodostaa turvallisen yhteyden internetiin salauksen avulla. VPN:n ensisijainen käyttötarkoitus on yksityisyyden suojaaminen, mutta sitä

Lue lisää »
Verkko haltuun

Verkko haltuun

Ota verkko haltuun! Internet on aikamme mullistavin keksintö, jonka myötä tiedonvälitys ja työelämä ovat saaneet kokonaan uusia suuntia.

Lue lisää »